Pokračujte bezpečně dál i s defektem: Technologie RunFlat

Pirelli se dlouhodobě pyšní vývojem unikátních inovativních technologií, které pomáhají řidičům k lepšímu a bezpečnějšímu zážitku z jízdy. Jednou z nich je technologie RunFlat. Díky ní mohou řidiči bezpečně pokračovat v jízdě i s defektem pneumatiky. Proč se nemusíte cítit pod tlakem ani s píchnutou pneumatikou? Jak daleko s defektem dojedete? A jak vlastně funguje technologie RunFlat? Pojďme si ji představit.

Jízda bez tlaku

Každý řidič, který se chystá na delší cestu, musí být připraven na jakoukoliv nenadálou událost. Defekt pneumatik může způsobit třeba překážka na hůře upravené nebo udržované silnici. Samonosná pneumatika s technologií RunFlat nabízí i v takovém případě stabilitu, spolehlivou ovladatelnost a kontrolu nad vozidlem. I s defektem tak můžete s vaším vozem nebo SUV pokračovat v cestě.

Propíchnutou nebo poškozenou pneumatiku nemusíte hned měnit. Pohodlně a bezpečně dojedete domů nebo do nejbližšího servisu. Pamatovat si u toho musíte jen číslo osmdesát, které je pro vaši jízdu s defektem stěžejní. Jet můžete ještě dalších až 80 kilometrů rychlostí až 80 km/h. Propíchnutá pneumatika tak nemusí znamenat okamžitý konec vaší cesty.

 

Samonosná technologie

Technologie RunFlat je výsledkem inovativního výrobního procesu Pirelli MIRS™, který je kompletně řízený počítači, a který zaručuje nejvyšší standard kvality a spolehlivosti. Důvěra v tuto technologii je tak vysoká, že do výbavy vozů není přidáváno rezervní kolo. To znamená větší volnost při vývoji vozu, nižší hmotnost a větší zavazadlový prostor.

Samonosný systém Pirelli je tvořený specifickými výztuhami vloženými do konstrukce bočnice pneumatiky. Tyto bočnice podporují boční a příčné zatížení vozidla i v případě ztráty tlaku vzduchu. Díky těmto výztuhám je pneumatika schopna pokračovat v cestě i po defektu.



Pokud právě vybíráte pneumatiky a bezpečnost a maximální komfort je pro vás důležitý, rozhodně vám doporučujeme podívat se na náš katalog.


 

Nabízíme vám také síť profesionálů pro údržbu a výměnu pneumatik pro váš vůz.

 

Šťastnou cestu a pamatujte, že s Pirelli to máte pod kontrolou.